Alennusmyynnit ovat kuumimmillaan tammikuussa. Liikkeet toisensa jälkeen laittavat tuotteita alennukseen, jopa -70%. Mutta ei KUDE, miksi? No koska alennusmyynneissä ei ole mielestäni mitään järkeä! Suurin osa alennustuotteista on alennuksessa, koska kukaan ei halua ostaa niitä. Yritykset yrittävät päästä tuotteista eroon, jotta myymälät voisi taas täyttää uusilla tuotteilla. Tässä linkin takaa löytyvässä artikkelissa asia on mielestäni tiivistetty hyvin: Halpa käy kalliiksi!

ALE on myös yksi teema vaatevalmennuksissa, tiivistettynä sanomani on: Alennusmyynnit ovat nounou! Välillä saan paheksuvia katseita, mutta toiset taas kokevat helpotusta. Suosittelen jättämään alennusmyynnit väliin ja ostamaan täsmälleen mitä tarvitsee, juuri silloin kuin tarvitsee ja sellaisia vaatteita joista pitää, joita rakastaa! Nämä vaatteet tulevat taatusti parempaan käyttöön kuin heräteostokset. Alennusvaatteissa ihmiset alkavat usein myös tinkimään kriteeristöstään. Tarpeeseen etsitty harmaa neuletakki voi yhtäkkiä olla oranssi, koska se oli puoleen hintaan ja lähtöhinta oli kuitenkin tuplat suunniteltuun nähden! Mikä säästö! Vai oliko sittenkään?

Olen joutunut olemaan tiukalla henkilökohtaisella talousbudjetilla koko yrittäjyyteni ajan. Nyt voin kiitellä itselleni asettamaani alekieltoa, jota olen noudattanut jo monia vuosia. Voin nauttia siitä, että olen ostanut vain ja ainoastaan laatua ja sellaista, josta olen todella pitänyt. Talvikenkäni ovat kestäneet jo 4- vuotta ja rakastan niitä edelleen. Talvitakkini ovat jo 3-11- vuotta sitten hankittuja. Nämä ostokset ovat yleensä arvokkaita, mutta ovat käyttökertoinaan maksaneet itsensä takaisin jo moneen kertaan! Säästän ennemmin rahaa ja ostan jotain mistä todella pidän, kuin ”säästän” ja ostan puoleen hintaan jotain ”melkein sellainen josta pidän”. Monia suomalaisten vaatekaappeja kolunneena tiedän, että usein juuri ne alennuksesta ostetut vaatteet jäävät hyllyille ja hengareille pölyttymään. Siinä onkin ajattelun aihetta. Missä säästät oikeasti?