1.  Kokonaisuus ja yhdistelmät: Sovittele ja testaa erilaisia vaateyhdistelmiä omasta vaatekaapistasi rohkeasti. Ota vinkkejä kuvista, lehdistä tms. ja yhdistele hullustikin, niin löydät sen itselle oikean kokonaisuuden. Ota ystävä mukaan sovitushässäkkään ja nauttikaa vaikka rohkeutta lisäävät kuohuvat prosessin alkuun! Testaa uudet asuyhdistelmät aina etukäteen, jotta niissä on mukava ja luonnollinen olotila.
  2. Less is more: Yksinkertaisimmillaan onnistuneessa asukokonaisuudessa on yksi juttu, jota korostetaan: väri, kengät, laukku, korut, leikkaus, kimallus…jos ymppää paljon ja erilaisia juttuja samaan on helposti lopputuloksena joulukuusi ja jos et sitä halua, niin muista yhden korostuksen sääntö.
  3. Käytä oikean kokoisia vaatteita! Kukaan ei näe mikä kokolappu vaatteessa on. Mikäli käyttää hiukan liian pieniä vaatteita, voi helposti näyttää kookkaammalta tai muodokkaammalta kuin oikeasti on. Ennemmin hieman iso kuin pieni. Huom, älä sekoita vartalonmyötäisiin vaatteisiin, niiden täytyykin olla tiukkoja!
  4. Arvosta ja kanna itseäsi hyvin! Me kaikki olemme erilaisia ja uniikkeja. Se, että hyväksyy oman vartalonsa ja hyödyntää parhaita puoliaan on näyttävämpää kuin paljettihousut! Älä vertaa itseäsi toisiin, vaan kanna itseäsi hyvällä ryhdillä olipa ylläsi tuulipuku tai iltapuku.
  5. Jokaiselle vartalonmallille on omia vinkkejä ja kikkojen hyödyntäminen riippuu siitä, mitä haluaa korostaa. Yleisiä sääntöjä ovat: vaakaraidat leventävät/pitkittäiset raidat pidentävät ja hoikentavat, poikkileikkaukset lyhentävät, yhdenvärinen asu(ylä-ja alaosa) pidentää, pieni kaula-aukko suurentaa jo valmiiksi rehevää povea…Kirjastot ovat pullollaan tyylikirjoja vartalomallivinkkeineen.
  6. Värit: Käytä niitä! Musta sopii harvalle suomalaiselle lähelle kasvoja, joten tuo kasvojen lähelle jotain väriä esim koruilla tai huivilla. Musta on kuitenkin äärettömän helppo ja käytännöllinen väri, joten ei sitä tarvitse karttaa ja pukeutua beesiin, kun värianalyysissa niin suositeltiin. Ihmiset etsiytyvät usein itselle sopivien värien ja sävyjen pariin jo luontaisesti. Väreissä on useita sävyjä(lämpimistä kylmiin ja vaaleista tummiin) ja vertailemalla jokaiselle löytyy oikeat. Helppo kikka sävyjen vertailuun on kokeilla vuorotellen erilaisia sävyjä kasvojen edessä ja tarkkailla piristääkö kyseinen sävy ilmettä vai saako se näyttämään väsyneeltä.  Tämä vaatii välillä harjoittelua, mutta lähtee luonnistumaan kyllä!