Pukeutumista pidetään melko pinnallisena seikkana. Itsekin ajattelin näin jossain vaiheessa elämääni. Olen lähiaikoina saanut ilokseni jutella ihmisten kanssa ja jakaa kokemuksia liittyen pukeutumiseen ja vaatteisiin. Lähes aina lopputulemana on tunteet. Mikä olotila tai tunne syntyy kun jonkin vaatteen laittaa päälleen? Miksi jokin vaate herättää aina itseluottamusta herättävän tunnetilan tai jokin vaate tekee harmaaksi hiireksi, vaikka se olisi kuinka säkenöivä vaatekappale? Miksi jostakin vaatteesta ei kykene luopumaan vaikka se ei enää sovi päälle? Näitä seikkoja pohdimme paljon vaatevalmennuksissa, joita vedän ja on huikeaa huomata ihmisten itse oivaltavan oman pukeutumisensa punaisen langan.

Harvoin pystymme selittämään järjellä, miksi käytämme jotakin vaatetta, uudelleen ja uudelleen. Mietipä tarkemmin seuraavalla kerralla kun puet luottovaatteesi päällesi, minkä tunteen tai tunnetilan se herättää?

Aloitin kirjoittamaan naisyrittäjien yhdessä pyörittämään Ilon olotiloja blogiin vaatenäkökulmasta. Siinä ensimmäisen kirjoituksen aihe pyöri vahvasti tunnesiteen ja käyttöhistorian ympärillä, postauksen löydät täältä:

http://ilonolotiloja.wordpress.com/2014/03/17/kesamekkoni-mun-iloinen-jalleennakeminen/