Olen tutustunut suomalaisten naisten vaatekaappien sisältöihin jo yli kolmen vuoden ajan vaatevalmentajan roolissa. Samalla olen saanut hyvän näkemyksen siitä, millaiset vaatteet ovat todellisia vaatekaapin kulmakiviä. Usein vaatekaapin sisällöstä on aktiivikäytössä noin 30% ja loput vaatteet vain täyttävät kaappia.

Kaikista oleellisimpia vaatteita vaatekaapissa ovat simppelit ja laadukkaat perusvaatteet. Oman tyylin ja käyttötarpeen tunnistaminen on tärkeää. Mieti millaisia vaatteita sinä OIKEASTI käytät arjessa ja millaisissa vaatteissa on mukava sekä itsevarma olo. Voit saada vinkkejä tähän aiemmasta blogikirjoituksestani. Ei ole olemassa yleispätevää listaa, jonka mukaan kaikkien kaapissa täytyisi olla valkoinen kauluspaita, mustat suorat housut tms.. Itse en ole koskaan vapaa-ajalla käyttänyt valkoista kauluspaitaa, enkä tule käyttämään. Mustia suoria housuja en myöskään käytä, olen farkkutyttö. Inhoan silittämistä ja napitettavia vaatteita. On tärkeää tunnistaa omat mieltymykset, huoltokäytäytyminen sekä millaisista vaatteista pitää.

Millaisia vaatteita ovat vaatekaapin kulmakivet:

  • vaate istuu päällesi kuin hanska, unohdat sen päivän aikana
  • vaate on laadukas ja kestää käyttöä sekä pesua ja huoltoa
  • vaate on ajaton (ei tarkoita samaa kuin tylsä!) ja kestää ulkonäöllisesti vuodesta toiseen
  • vaatteeseen on helppo yhdistellä muita vaatteita
  • vaate luo itsevarman olon

Tällaisia vaatteita käytetään yleensä eniten, mutta unohdetaan, että juuri näihin perusvaatteisiin kannattaa satsata. Oman tyylin saa tuotua monella tapaa esille kokonaisuudessa: hiusmallilla, meikillä, laseilla, huiveilla, kengillä…Sama musta tunika näyttää aivan erilaiselta rokkarilla (kapeat mustat farkut, mustat kiiltävät korkokengät, vahva meikki, paljon koruja) kuin romantikolla (ruusuleggarit, nahkasaappaat, pitsinen huivi, keveä meikki, hiukset letillä). Sinä teet vaatteesta oman näköisesti yhdistelemällä!

KUDE® vaatemallistossa on ollut lähtökohtana jo alusta asti(2013) laadukkaiden perusvaatteiden tarjoaminen kurvikkaille/muodokkaille naisille. Perustaessani yritystä ei tällaisia perusvaatteita ollut tarjolla, joissa olisi nimenomaan otettu mitoitus huomioon. Mallistossa ei ole juurikaan kuoseja eikä trendivärejä juuri siksi, että haluan vaatteiden pysyvän käytössä pitkään. Värejä lisään mallistoon kyselemällä teiltä, mitä te oikeasti haluatte. KUDE® malliston kulmakiviin voit tutustua verkkokaupassamme: shop.kude.fi

T.Outi / vaatevalmentaja, vaatesuunnittelija ja yrittäjä

KudeBanneri2