Viimeisimmästä postauksestani on aikaa. Suunnitelmissani oli kirjoittaa kahden viikon välein, sitten harvensin kuukauteen. Sitten iski yrittäjyyden realismi päälle, kauheasti tehtävää. Kun aikaa taas vapautui, tuli tyhjiö, en keksinyt mistä kirjoittaa. Niin paljon on ehtinyt tapahtua tämän blogi-hiljaisuuden aikana. Hyvin tiiviisti sanottuna olen tehnyt töitä ihan helkkaristi, kehittänyt yritystä ja nauttinut elämästä!

Olen ollut yrittäjä-statuksella kohta 2-vuotta ja rakastan tätä hommaa! Saan toteuttaa itseäni ja mikä kaikkein tärkeintä, saan tehdä työtä juuri sellaisilla arvoilla kuin haluan ja sellaisten ihmisten kanssa, jotka jakavat samat arvot. Välillä ihmettelen miten ihmeessä olen uskaltanut lähteä tähän touhuun, koska tekstiili- ja vaatetusalan yleisnäkymät ovat olleet jo vuosia huonot ja huonoja uutisia kuuluu koko ajan ympäriltä. Onhan tämä yhtä vuoristorataa, jota täytyy oppia sietämään. Tällä alalla yrittäjästä täytyy olla moneksi: myyjä, toimitusjohtaja, suunnittelija, projektipäällikkö, markkinointipäällikkö, messuemäntä, talousjohtaja, siivooja, graafikko, ompelija, verkkokaupan ylläpitäjä, pakkaaja, valokuvaaja, meikkaaja, kampaaja, roudari…eikä lista lopu tähän. Aikaisemman kokemukseni mukaan uuteen työhön pääsee sisälle noin 1,5 vuodessa. Yrittäjyyteen se ei riitä. Nyt kokemani mukaan yrittäjyys on sitä, että opit elämään jatkuvan epävarmuuden ja muutoksen kanssa ja opit rakastamaan sitä tai lopetat. “Mikään muu ei ole varmaa kuin muutos”- tätä mantraa hoen itselleni usein ja paljon. Toivon, että tekemisistäni näkyy, että olen tässä todella sydämellä mukana, laitan itseni likoon. Teen kaikkeni, että minua tukevat ihmiset ja ennen kaikkea asiakkaat voisivat olla tyytyväisiä. Askel askeleelta opin uutta ja kehityn, välillä kompastun ja vetäydyn viltin alle, mutta sitten taas jatketaan. Tämä ei missään tapauksessa ole valittamista, vaan toteamus, että onpahan tuota ollut haipakkaa. Ja kun tykkää tehdä paljon erilaista, nauttii siitä, että kaikkea saa tehdä! Tuskin minusta olisi enää kahdeksasta-neljään työhön. Vapaus on vienyt mennessään..

Into piukeana ja katse tulevassa! Näin voisin kuvailla pääsääntöisesti fiiliksiäni. KUDE kehittyy ja kasvaa koko ajan. Minulla on uusia ideoita ja virityksiä käynnissä sekä muhimassa. Olen päässyt tekemään upeiden tyyppien kanssa yhteistyötä ja päätynyt tilanteisiin, jollaisiin en olisi ihan heti uskonut päätyväni (mm. Ylen Aamu TV…). Erityisen innostava yhteistyöprojekti on huivi, joka on valmistettu Suomessa. Me Itä-Suomesta syntyjämme olevat yrittäjät tapasimme Espoossa yrittäjien koulutuksessa. Toinen suunnittelee ja valmistaa kankaita, toinen suunnittelee ja valmistaa vaatteita. Intoilimme yhdessä ja nyt tulevilla I Love me-messuilla on myynnissä ensimmäinen erä uniikkeja huiveja, joissa on ripaus Karjalaista meininkiä. Tätä just tarkoitan, on tää niin kivaa! Koskaan ei tiedä mitä huomenna tapahtuu. Tästä on hyvä jatkaa matkaa ja siitä kirjoittamista! T. Outi, yrittäjä.

ps. Kuva on Joensuun kuvauksista tältä kesältä. Muut työskentelee, yrittäjä kikkailee..