Vaatevallankumousta vietetään kansainvälisesti 24.4.2014. Tällä tempauksella kuluttajat haluavat näyttää vaateteollisuudelle, että heitä kiinnostaa vaatteidensa alkuperä. Vaateteollisuuden yritykset haluavat taas näyttää kuluttajille, että alalla on  toimijoita joille alkuperä on tärkeä. Olen alusta asti miettinyt koko tuotantoketjua ja pohtinyt eettisyyden sekä ekologisuuden määreitä omien tuotteideni suhteen. KUDE näkökulma ekologisuuteen sekä eettisyyteenkin on: Wear more, buy less! Haluan tarjota vaatteita, jotka eivät ole kertakäyttöisiä. Käytä enemmän, osta vähemmän. Kun ostat harkitusti ja tarpeeseen, voit maksaa vaatteista hieman enemmän, saat hyvää laatua sekä eettisempiä ja ekologisempiakin tuotteita.

Meillä vaateteollisuuden ostajina ja toimijoina on valta ja mahdollisuus päättää missä vaatteemme teemme. Eettisiä vaihtoehtoja on jo olemassa ympäri maailman. Meillä on vastuu vaatia tehtailta eettistä toimintaa, mutta tehdä myös yhteistyötä ja kehittää. Eihän kaikki tapahdu hetkessä, muutos vaatii aikaa. Meillä on vastuu suunnitella ja valmistaa tuotteita, jotka kestävät päivänvalon.

Sinulla kuluttaja, on valta ja mahdollisuus vaikuttaa. Tämä ei ole syyllistämistä vaan fakta, yksilön valinnalla on oikeasti vaikutusta. On sinun valintasi haluatko kannattaa kestämätöntä teollisuutta, joka puristaa kaiken irti tuotantoketjusta voittomarginaalit mielessään vai kannatatko yritystä, joka haluaa muuttaa alan toimintaa ja tarjota erilaisen vaihtoehdon.

Ostamalla voit vaikuttaa. Voit vaikuttaa muuttamalla kulutuskäyttäytymistäsi. Voit vaikuttaa ostamalla laadukkaita ja helposti yhdisteltäviä vaatteita. Voit vaikuttaa kysymällä missä tuotteet on valmistettu. Kun te kysytte, me, joilla on vastaukset kerromme.

https://www.facebook.com/vaatevallankumous

Kuva on Turkista. Kävin tarkastamassa tehtaan, jossa valmistetaan luomupuuvillaisia vaatteita.  Heillä on todella siistit ja nykyaikaiset tilat sekä iloisia työntekijöitä. Odotan innolla, että tuotantomääräni kasvavat ja pääsen tekemään heidän kanssaan yhteistyötä KUDE malliston tiimoilta.

Tuotantotilat olivat todella siistit

http://fashionrevolution.org/