Miten tähän on päädytty? Istuin viime kesäkuussa merenrannassa ja pyörittelin käsissäni neliapilaa, jonka olin juuri löytänyt. Elämäni ensimmäinen neliapila. Olin tullut elämässäni tienristeykseen, jossa voisin jatkaa kuten ennen tai mennä suuntaan, joka tuntui todella mielenkiintoiselta ja niin jännittävältä. Päätin, että nyt tai ei koskaan..

Olen idealisti, kyllästyin vaatteiden huonoon laatuun ja aloitin kapinan kertakäyttökulttuuria vastaan. Podin monta vuotta huonoa omaatuntoa kuluttamisestani: vaatteista, meikeistä, ruuasta, autoilusta, you name it. Kutsuin olotilaani maailmantuskaksi, olin yksin kulutusmaailmaa vastaan, ahdistuin. Mitä yksi pieni ihminen voi asian eteen tehdä? Kierrätin, vähensin lihan syöntiä, käytin julkisia, ostin vain tarpeeseen. Yksilönä ja kuluttajana hakkasin päätä seinään. Tunsin, että minun on tehtävä jotakin ja kannettava korteni kekoon myös ammattilaisena!

Teen aikeeni julkiseksi: Aion perustaa yrityksen! Huh, nyt otin askeleen, jota olen jännittänyt jo pitkään. Missioni on kapinoida kertakäyttökulttuuria vastaan, josta blogi saa nimensä kertakäyttökapina. Haluan auttaa ihmisiä kapinoimaan tavaratulvaa ja huonoa laatua vastaan sekä vähentämään kuluttamista. Visionani on suunnitella ja tehdä vaatteita, jotka ovat helppoja, luotettavia, kestävät aikaa ja näyttävät hyvältä normaalin naisen päällä!

Tässä blogissa pohdin asioita kuluttajan sekä tulevan yrittäjän näkökulmasta. Kuluttajana pohdin käyttäytymistäni, motivaatioitani, vaatteiden ja asusteiden laatua, eettisyyttä sekä ekologisuutta. Yrittäjän näkökulmasta pohdin taas asioita aina yrityksen perustamisesta tuotevalikoiman rakentamiseen sekä materiaalien ja tuotantopaikkojen valintaan. Mikä herättää eniten kiinnostusta, sinne mennään. Haluaisin herättää keskustelua ja kysyä myös tulevien mahdollisten asiakkaiden mielipiteitä ja tarpeita. Toivon, että pohdintani aiheuttaisi lisää pohdintaa (ja ehkä jopa oivalluksia) sekä rohkaisisi myös muita kapinoimaan kertakäyttökulttuuria vastaan ja näkemään mahdollisuudet vaikuttaa kuluttajana. Liittykää mukaan kapinoimaan!

Iloisin terveisin, Outi