Sorruin halpatuotantoon. Tässä esimerkissä ammattilainen sortuu ja erehtyy. Olin kiertämässä ketjujen myymälöitä tutkimusmielessä. Haluan pysyä kärryillä maailman menosta. Tunnustan. Ostin halpaketjusta kaksi tuotetta. Housut(14,90€) sekä neuleen(9,90€). Olin pökerryksissä hinnasta. Kuinka ne voivat maksaa niin vähän? Kuinka tuottajalle jää yhtään mitään käteen?

Minulla oli oikea tarve ostaa housut. En suunnitellut ostavani niitä kyseisestä ketjusta. Testailen välillä tuotemerkkien mitoituksia ja kuinka ne vartalolleni toimivat. Housut olivat ihmeen hyvin istuvat ja materiaali jämäkkää sekä hyvin palautuvaa. Tarkastin tuotteen päällisin puolin ja tein nopean ostopäätöksen, testataan. Neuleessa ihmettelin laadukkaalta tuntuvan materiaalin ja hinnan suhdetta. Neuletakki maksoi ainoastaan 9,90€. Päätin testata kuinka käy. Kuosi ja malli olivat hyvin käyttökelpoiset sekä mieleiseni designiltaan. Ainoastaan viimeistely ja yksityiskohdat olivat juuri halpaketjun tasoa. Perustelin ostopäätökseni itselleni testaamisella ja yrittäjän vaihtelevalla rahatilanteella.

Kotiin päästyäni aloin tutkia housuja tarkemmin. Kun käänsin housut ympäri ja tutkin yksityiskohtia, huomasin saumojen ratkenneen useista kohdista. Mietin, oliko tämä voinut tapahtua sovittaessani, oliko koko sittekään oikea?! Totesin kokoon olevan oikea, olen käyttänyt tiukempiakin housuja ja niiden saumat eivät ratkeilleet. Palautin housut myymälään ja selitin myyjälle ihmeissäni miten näin on voinut tapahtua. Myyjä ei ollut lainkaan ihmeissään. Otti tuotteen rauhallisena vastaan ja totesi reklamaation tarpeelliseksi. Neuletakki on käytössä ja testaan sitä kesän ajan. Kirjoittelen syksyllä kuinka sen kanssa kävi.

Ärsyynnyin huonosta laadusta kovin. Ärsyynnyin myös itseeni sorruttuani ostamaan tuotteet. Tiesinhän laadun rulettipelin. Välillä voit saada yllätykseksi halpaketjusta hyvää laatua, mutta takeita ei ole. Housujen materiaali itsessään oli lupaavalta vaikuttava, nyt petti ommel ja viimeistely. Eli tuotetta ei oltu suunniteltu hyvin. Materiaaliin oli panostettu, mutta itse tuotteen kokoonpano oli todella huonolaatuinen. Moni kakku on päältä kaunis. Aikaani meni hukkaan reklamaatioprosessissa, ärsyynnyin koko illaksi huonosta laadusta ja rikotusta lupauksesta. Köyhällä ei ole varaa halpaan. Opetus: Panosta laatuun, säästät rahaa, aikaa sekä hermoja. Piste.