Näin helteellä helmat lyhenee ja vaatteet vähenee – kirjaimellisesti. En varmasti ole ainoa, joka huomaa uusia kesävaatteita etsiessään, että ei ole ihan kohderyhmää useassa liikkeessä. Tuntuu, että on vain kolme mahdollisuutta: 1. ostan laatua ja näytän mummolta, 2. ostan laatua ja kukkarossani asuu Matti, 3. en osta laatua, mikään ei istu ja näytän wannabe teiniltä jenkkakahvoineen.

Olen vartaloltani suhteellisen normaali nainen, käytän kokoja 38-42 merkistä riippuen. Pituutta huikeat 162cm. Minulla on usein ongelmana löytää istuvia ja laadukkaita vaatteita, jotka vielä olisivat omaa makuani miellyttäviä. Missä ovat vaatteet, jotka ovat laadukkaita, mitoitettu naiselle (ei teinille) ja vielä kohtuullisen hintaisia?

En halua käyttää vähäistä vapaa- aikaani kiertelemällä kaupoissa ja etsimällä perusvaatteita. Olen tehnyt paljon markkinatutkimusta jalkautumalla kauppoihin ja etsimällä näitä vaatekaapin luottovaatteita ja se on osoittautunut yllättävän hankalaksi. Monet ketjut tarjoavat basic mallistoa, mutta niitä tuotteita voi harvoin sanoa rehellisesti eettisiksi tai ekologisiksi jo niiden hintojen perusteella. Pienet merkit taas eivät ole kiinnostuneita valmistamaan simppeleitä luottovaatteita ja pienillä sarjoilla niiden hinnat kohoaisivatkin pilviin. Missä olisi siis keskitie?

Olen kyllästynyt rutkuihin ja lupauksiin, jotka murtuvat kerta kerran jälkeen. Periaatteeni on, että ei voi valittaa, jos asian suhteen ei tee mitään. Päätin, että suunnitellaan ja tehdään sitten laadukkaita vaatekaapin luottovaatteita, joita minä ja muut normaalivartaloiset naiset eivät helpolla löydä (niin mikä sitten on normaali, se on jo oma aiheensa). Sillä tiellä siis – laadukkaita vaatteita oikeille naisille pilke silmäkulmassa. Matka jatkuu…