Lupailin alussa, että kirjoittelen myös yrittäjyydestä ja projektin etenemisestä. No nyt on menossa sellainen kohta projektia, jolloin tuntuu, ettei mikään etene ja märkää rättiä tulee vasten kasvoja. Voi turhautumisen turhautuminen. Yrityksen perustaminen ei ole ihan simppeli juttu. On tietenkin niitä super- tyyppejä, jotka vaan laittaa yrityksen pystyyn ja menestyy, mutta itse en kuulu tähän ihmistyyppiin. Olen analyyttinen ja haluan selvittää asiat tiettyyn pisteeseen ennen kuin käännän suuren pyörän päälle. Olen kuluttanut tähän mennessä jo tuhottomasti tunteja, hikeä, istumalihaksia, pennejä, ideoita, näppistä, levytilaa, kangasta ja muiden hermoja ja VIELÄKÄÄN ei ole valmista! Liiketoimintasuunnitelmaa, laskelmia, hakemuksia, tapaamisia, puheluita, koulutuksia….

Tämä on varmasti klassinen tilanne, josta kerrotaan yrityskoulutuksissa. Yrittäjyyden pohtiminen ja itse yrittäjyys ovat yhtä aaltoliikettä. Välillä ollaan aallonharjalla, ratsastetaan tukka takana ja tulevaisuus edessä, kun taas välillä ihmetellään aallonpohjalla omia touhuja ja yksinäisyyttä. Omaa ideaansa ja tekemistään joutuu kyseenalaistamaan hyvin, hyvin usein.

Olen kuitenkin jo ohittanut kohdan, jossa voisin laittaa rukkaset naulaan ja puuhailla muuta. Päätös on tehty, nyt on vain mietittävä jokaisen haasteen kohdalla, kuinka siitä pääsee yli. Tavalla tai toisella tästä p…..e tulee jotakin! Onneksi ympärilläni on ihania ihmisiä, jotka jaksavat uskoa silloinkin, kun itse näkee vain harmaata(tai punaista). Täältä tullaan, hitaasti, mutta varmasti!