Pohdin tällä hetkellä tuotantopaikkoja ja käyn vertailuja niiden välillä. Olen toiminut monenlaisten tehtaiden ja alihankkijoiden kanssa ja niissäkin on hyviä ja huonoja. Kävin maaliskuussa Turkissa parilla trikootuotteita valmistavalla tehtaalla ja löysin toisesta jo itselleni mahdollisen kumppanin. Koen, että minun on käytävä paikan päällä tarkastamassa asiat ja tutustumassa avainhenkilöihin ennen kuin voin aloittaa tarkemmat neuvottelut. Olen myös käynyt Tallinnassa visiitillä ja seuraavaksi on vuorossa Pärnü, jonne olen menossa ylihuomenna.

Nämä visiitit tuovat minulle kustannuksia jo ennen kuin olen saanut yrityksen pystyyn, mutta se kertoo myös tavastani tehdä asioita. Haluan selvittää etukäteen mahdollisimman paljon, jolloin itse eteneminen on tehokasta ja sujuvaa. Kaikki pienet tehtaat ja toimijat eivät pysty hankkimaan kalliita ja aikavieviä sertifikaatteja, joita monet toimijat vaativat. Itse noudatan tässä kohtuuden linjaa, en voi odottaa pienen paikan satsaavan sertifiointiin suuria summia rahaa, vaan haluan kehittää tehtaiden toimintaa niiden kanssa yhteistyössä.

Tietenkin selvittelen myös Suomen tuotantoa, mutta ikäväkseni on todettava alihankkijoiden käyvän vähiin. Haluan KUDE tuotemerkillä valmistettavien tuotteiden olevan laadultaan hyviä, jolloin viimeistelynkin on oltava ammattitaidolla tehty. Saas nähdä, mikä minua odottaa ylihuomenna.

Alla hieman kuvia Turkin visiitiltä.

Tuotantotilat olivat todella siistit

Kuva tehtaan ulkopuolelta

Välillä täytyi myös herkutella